„Tudnotok kell, hogy mi is veletek sírunk”

„Tudnotok kell, hogy mi is veletek sírunk” – fogalmazott Jens Stoltenberg miniszterelnök az oslói Dómban tartott megemlékezésen, melyet a pénteki terrortámadás áldozatainak emlékére tartottak.

Kovács N. László
2011. 07. 24. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harald király, Sonja királynő, politikusok, miniszterek és egyszerű emberek részvételével emlékeztek a norvég fővárosban az elhunytakra. A miniszterelnök több áldozatot is személyesen ismert, hiszen a magányos gyilkos a kormánypárt, az Arbeiderpartiet ifjúsági táborát támadta meg.

Stoltenberg könnyeivel küzdve beszélt az egybegyűltekhez, kijelentve, nemzeti tragédiáról van szó, de Norvégia nem rendül meg, hiszen lehet, hogy kicsi ország, de népe annál büszkébb. A politikus egyik személyes ismerősét is megemlítette. „Monika több mint 20 éve dolgozott az utøyai táborban, a neve szinte már egybeforrt a hellyel. Monika most halott. Lelőtték, pedig ő csak boldogságot és kényelmet igyekezett adni a fiataloknak. Férje, John és lányai, Victoria és Helena siratják. Tudnotok kell, hogy mi is veletek sírunk” – fogalmazott.

Vasárnap a stockholmi Norvég Templomban is megemlékezést tartanak, melyen többek között Victoria hercegnő és Daniel herceg is részt vesz.

(aftenposten.no)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.