Új közúti határátkelő nyílik

Közúti határátkelőhely nyílhat a Somogy megyei Gyékényesen, ahol jelenleg vasúti átkelő működik; a cél az, hogy még Horvátország uniós csatlakozása előtt megteremtsék a két ország közötti átjárás lehetőségét – írta csütörtöki számában a Somogyi Hírlap.

MNO
2011. 07. 07. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisiván István gyékényesi polgármester a lapnak elmondta: már két alkalommal is keresték az önkormányzatot a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. Az elgondolás nem új, hiszen több mint egy évtizede megy a lobbi a gyékényesi közúti határátkelőhelyért.

Tanulmánytervek is készültek, számos megbeszélés témája volt, mondván Varasdot a Letenye felől érkezők könnyen megközelítik, ám a Kapronca és Belovár környékére menőknek, illetve az onnan érkezőknek sokkal ideálisabb volna, ha Gyékényesnél lépnék át a határt – idézte fel a lap az előzményeket, hozzátéve: most azonban nem a régen eltervezett nyomvonalat jelölték ki.

A kavicsbánya két közúti tava mellett kimenő út egyenesen nekimegy a horvát határnak, amit egyébként munkaútnak is terveztek, ez lenne leaszfaltozva, kiépítve, a horvátoknak 80 méter utat kell csupán építeniük – mondta a lapnak Kisiván István. Megjegyezte: a településnek turisztikai szempontból is jót tenne a közúti átkelő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.