Új, piacképes termékek, technológiák fejlesztését támogatják

Megnyílik augusztus 1-jén az Új Széchenyi-terv pályázata a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, amely olyan projektekhez nyújt támogatást, amelyek szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kifejlesztését kívánják megvalósítani – közölte az M27 ABSOLVO tanácsadó cég az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 31. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar vállalkozások a piacon is működőképes „találmányokra”, de akár termékfejlesztésre, a termékportfólió bővítésére, új termékváltozatok létrehozására, a vevők igényeit kielégítő újításokra is pályázathatnak. A pályázatra elsősorban agrár, műszaki, orvosi vagy természettudományi szakterületen tervezett projekteket várnak. Fontos, hogy a beruházás K+F munkahelyteremtéssel valósuljon meg.

Az M27 ABSOLVO finanszírozási, pályázati és exporttanácsadó főként az élelmiszeripari, gyógyszergyártó, zöld energia és IT-szektorban tevékenykedő, hulladékgazdálkodást, szennyvízkezelést végző kis- és nagyvállalatoknak, kutatóközpontoknak és egyetemeknek ajánlja ötleteik megvalósításához ezt a pályázati lehetőséget.

A pályázatot 2011. augusztus 1. és december 31. között lehet benyújtani. A támogatás vissza nem térítendő, minimum 40 millió forint, maximum 500 millió forint. Felhasználható alapkutatásra, ipari kutatásra illetve kísérleti fejlesztésre. A támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 65 százaléka, konzorcium esetében maximum 75 százaléka. A pályázóknak legalább a projekt összköltségének 10 százalékát saját erőből kell fedezniük, és legfeljebb 25 százalék előleg igényelhető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.