Újabb földrengés rázta meg Japánt

Ismét rengett a föld Japánban – tudatta a hirado.hu. A 6,5-es erősségű földrengést a csendes-óceáni partoknál észlelték. Ugyanez a prefektúra esett áldozatul a március 11-i, kilences erősségű földrengésnek.

MNO
2011. 07. 23. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint három hónappal a pusztító földrengés után szombaton ismét megmozdult a föld Japán északi részén. A 6,5-es erősségű földrengést a csendes-óceáni partoknál, Mijagi prefektúrában észlelték. Ugyanez a prefektúra esett áldozatul a március 11-i kilences erősségű földrengésnek, amely szökőárt váltott ki, és súlyosan megrongálta a fukusimai atomerőművet.

A prefektúra 300 kilométerre északra fekszik Tokiótól, s most nem érkeztek jelentések pusztító cunamiról. A fukusimai atomerőművet üzemeltető Tepco vállalat közlése szerint az erőművet ezúttal nem érte kár. A rengés központját Szendai városától 125 kilométerre északra, nagyjából 36 kilométer mélységben lokalizálták.

(hirado.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.