Utolsó napjaiban folyamatosan ivott és drogozott Amy Winehouse

Barátai szerint Amy Winehouse élete utolsó napjaiban szinte folyamatosan ivott és drogozott. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/799119"><strong>• 27 évesen elhunyt Amy Winehouse</strong></a>

MNO
2011. 07. 24. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kivételes tehetségű brit souldívát – aki a rhythm & blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgott rövid, de kiemelkedő sikerű karrierje során – testőre találta holtan szombat este az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásában.

A vasárnapi megemlékezések visszatérő eleme, hogy Amy is a „27-esek klubjának” tagja lett, csatlakozva azokhoz a rocklegendákhoz – Janis Joplinhoz, Jim Morrisonhoz, Jimi Hendrixhez, Kurt Cobainhez és Brian Joneshoz –, akik szintén tragikusan fiatalon, 27 esztendősen távoztak. Édesanyja, Janis megtörve ismerte el, hogy ötszörös Grammy-díjas lányának halála „csak idő kérdése volt”. Pénteken – Amy halála előtt alig egy nappal – találkoztak utoljára, és „már akkor sem volt magánál ... mégsem tudom felfogni ilyen hirtelen elmúlását” – idézték őt a vasárnapi brit lapok.

A Sunday Mirrornak az énekesnő több közeli barátja elmondta, hogy Amy Winehouse élete utolsó hetében gyakorlatilag folyamatosan ivott, és az italra „vacak minőségű” extasy tablettákat szedett. Az egyik ismerős a vasárnapi lapnak tényszerűen kijelentette, hogy Amy „extasy-túladagolásban” halt meg.

Egy másik, név nélkül nyilatkozó barátja ehhez hozzátette: az utolsó időkben Amy ivászata „ellenőrizhetetlenné vált, az egyik üveg vodkát a másik után döntötte magába, és ehhez olyan mennyiségű drogot fogyasztott, hogy a kettő együtt már halálos keveréket alkotott”.

Az énekesnőről régóta köztudott volt súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége. Többször kórházi kezelésre szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszokkal, és legutóbb májusban töltött el rövid időt egy londoni rehabilitációs klinikán. A brit bulvársajtó „közeli ismerősökre” hivatkozva egy ideig azt is híresztelte, hogy Amy Winehouse a droghasználat miatt tbc-s lett, de ezt később hivatalosan cáfolták, az viszont ismert volt, hogy krónikus tüdőtágulat alakult ki nála.

Az énekesnőtől a brit és a nemzetközi pop-rock legnagyobbjai búcsúztak megrendülten a különböző közösségi portálokon. Sir Elton John szerint Amy Winehouse „a legkreatívabb művészek egyike volt, aki ebben az országban valaha is született”. Lady Gaga Twitter-üzenetében „bámulatos tehetségűnek” nevezte Amyt, Ronnie Wood, a Rolling Stones gitárosa pedig közölte, hogy „nagyon jó barátot” vesztett el. Lilly Allennek, a brit pop ünnepelt fiatal sztárjának megemlékezése szerint „már a szomorú szó sem elég” a történtek leírására. Lilly szerint Amy Winehouse „annyira elveszett lélek volt; nyugodjék szegény békében”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.