Vajon világrekord lesz-e?

Világrekord-kísérletre készül egy magyar család: Hasulyó Tibor két fiával együtt 40 nap alatt akarja végigevezni a Duna teljes hosszát egy újnak számító vízi sport, a paddling keretében.

MNO
2011. 07. 28. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A család három férfi tagja évek óta készül a nagy túrára – derül ki a vállalkozás csütörtöki közleményéből. Hasulyó Tibor, Dániel és Brúnó három éve edz arra, hogy végigevezze Európa második leghosszabb folyóját, mintegy 2800 kilométert. Útjuk augusztus elsején indul a Fekete-erdőből és terveik szerint szeptember 10-én érik el a Fekete-tenger partját.

A paddling a kajakozáshoz nagyban hasonlítható sportág: egy szörfdeszkaszerű alapdeszkából áll, amelyet két hosszú evező segítségével ülve vagy állva hajtanak.

Céljuk – a világrekord-kísérleten felül –, hogy útjukkal felhívják a figyelmet az élővizek szépségére és fontosságára, a környezettudatos és egészséges életmód jelentőségére, valamint a családi összetartás erejére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.