„Vakarót” is készíthet

Gyógynövény-ismereti túra, ismerkedés az orchideafajokkal, előadás és kenyérsütés is szerepel a Duna–Ipoly Nemzeti Park nyári programjai között.

MNO
2011. 07. 07. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budai Tájvédelmi Körzet különleges erdei orchideafajaival, a védett természeti terület erdeinek nyári képével ismerkedhetnek meg a természetjárók július 30-án. A 12 kilométeres túra résztvevői Nagykovácsiban, a 63-as busz végállomásánál találkoznak 9 órakor.

A Szemlő-hegyi-barlang vetítőtermében Halász Ferenc tart előadást az Alcsúti Arborétumról Tündérkert a Váli-völgyben címmel augusztus 1-jén 17 órától.

A magyar gurgolyát kutathatják fel és a fűrészlábú szöcske nyomába eredhetnek a résztvevők augusztus 13-án a Sas-hegy Természetvédelmi Terület szikláin és gyepein, a séták 10 és 13 órakor indulnak a Sas-hegyi Látogatóközpontból – közölte a Duna–Ipoly Nemzeti Park igazgatósága az MTI-vel.

Az Ócsai tájház ad otthont augusztus 20-án az új kenyér ünnepének, ez alkalomból begyújtják a kemencét, és kenyeret süthetnek a látogatók, a gyerekek kis „vakarót”, azaz cipócskát készíthetnek. Geológiai érdekességeket tanulmányozhatnak a vállalkozó kedvűek 27-én a Börzsöny egy ismeretlen szegletében, a honti parkolóból induló 4,5 kilométeres túra időtartama három óra. Babulka Péter etnobotanikus a láprétek gyógynövényeiről tájékoztatja a közönséget augusztus 27-én.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.