Változások a Budapest–Nyíregyháza vonalon

Pályaépítési és karbantartási munkák miatt szombattól augusztus 18-ig az eddigiektől eltérően közlekednek a vonatok a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely, illetve a Budapest–Nyíregyháza vasútvonalon. A munkálatok ideje alatt Szerencs és Nyíregyháza, valamint Nyíregyháza és Görögszállás között vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat – tájékoztatta a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-t.

MNO
2011. 07. 28. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az említett időszakban az Eger, Sátoraljaújhely felől Hatvanba, illetve Budapestre, továbbá Budapestről, Hatvanból és Füzesabonyból Hidasnémetibe, Egerbe és Sátoraljaújhelyre közlekedő sebes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek – olvasható a közleményben. Az érintett vonatok Eger és Füzesabony, Miskolc és Hidasnémeti, valamint Miskolc és Sátoraljaújhely között menetrend szerint járnak.

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Miskolc–Budapest viszonylatú közvetlen, kör-intercity a munkálatok ideje alatt csak a Budapest–Nyíregyháza, illetve a Szerencs–Miskolc–Budapest viszonylatban közlekedik. Szerencs és Nyíregyháza között az intercity vonatokat – Tokaj és Rakamaz érintésével – autóbuszok pótolják.

Az autóbuszok Nyíregyháza állomásról a közforgalmú menetrendben meghirdetett indulási és érkezési időknél korábban indulnak, illetve később érkeznek, valamint közlekedésük hosszabb menetidőt vesz igénybe, emiatt Szerencsen, illetve Nyíregyházán csak a következő órában induló intercity vonathoz csatlakoznak. A kényelmesebb utazás érdekében a Szerencsre utazóknak a budapesti Keleti pályaudvarról, a Nyíregyházára tartóknak pedig a budapesti Nyugati pályaudvarról induló járatokat ajánlják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.