Vasárnap mindenkit összeadnak New Yorkban

Várhatóan az összes jelentkező párt össze tudják adni New Yorkban vasárnap, vagyis azon az első napon, amikor a homoszexuális házasságok törvényessé válnak a metropolisszal azonos nevű államban – közölte pénteken a The New York Times.

MNO
2011. 07. 22. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel az előzetes igények messze meghaladták a házasságkötő hivatalok kapacitását, Michael Bloomberg polgármester a héten bejelentette, hogy a jelentkezők között sorshúzással döntik el, hogy ki esküdhet majd vasárnap. A 764 lehetséges időpontra kiírt sorsolásra azonban a vártnál kevesebb, 823 pár jelentkezett, ezért a város vezetése úgy döntött, hogy a létszám feletti 59 pár is kimondhatja a boldogító igent a nevezetes napon. A legnagyobb roham elé néző manhattani házasságkötő hivatalból azonban a 74 házasodni vágyó párt kénytelenek lesznek más kerületekbe átirányítani. Az illetékesek arra számítanak, hogy olyanok is az anyakönyvvezetők elé akarnak majd járulni vasárnap, akik nem jelentkeztek be az esküvőlottóra, de az ő igényeiket feltehetően nem fogják tudni kielégíteni. A városhoz a hónap eleje óta 2661 – köztük 1728 egynemű pártól érkezett – házasságkötési kérelem futott be, a polgármester ezért döntött a sorshúzás meghirdetése mellett.

New Yorkban az eddigi házasságkötési rekordot a 2003-as Valentin-napon állították fel, amikor 621 – akkor még kizárólag heteroszexuális – pár kelt egybe. A második helyen jelenleg 2008. augusztus 8-át jegyzik, amikor 610 szerződés köttetett meg. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója június 24-én írta alá az azonos nemhez tartozók házasságát legalizáló törvényt. Az Egyesült Államokban jelenleg hat állam és a szövetségi főváros, Washington területén kelhetnek egybe a homoszexuális és a leszbikus párok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.