Véget ért az ellenőrzés, nem a büntetés volt a cél a Balatonnál

A korábbi évek gyakorlatával szemben nem a büntetés, hanem a segítő szándék jellemezte a Somogy Megyei Kormányhivatal nagyszabású, tíznapos balatoni ellenőrzési akcióját, melynek célja a megelőzés és a felvilágosítás volt; a vállalkozók visszajelzései szerint is segítőkészebbek és megértőbbek voltak az ellenőrök – közölte a kormányhivatal csütörtökön.

MNO
2011. 07. 07. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a főszezon előtti – július 3-án véget ért – összevont ellenőrzés során dél-balatoni szállodákat, panziókat, vendéglátóhelyeket, butikokat és kisebb egységeket, összesen 123 kis- és középvállalkozást kerestek fel népegészségügyi, fogyasztóvédelmi, élelmiszer-biztonsági, állat-egészségügyi és munkavédelmi szakemberek. A kis- és középvállalkozások évről évre egyre jogkövetőbbek – összegezte a tapasztalatokat közleményében a kormányhivatal.

Mint írták: a múlt hét végén lezárult Nyár 2011 akció során az ellenőrzések mintegy ötödében tártak fel kisebb-nagyobb, sokszor csak adminisztrációs jellegű szabálytalanságot. A hatóságok a hiányosságok pótlására kötelezték az érintetteket, pénzbírság kiszabására azonban egy esetben sem került sor.

Az akció félidejében Siófokon és Balatonlellén a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Kisosz) megyei szervezetével közösen vállalkozói fórumokat is tartottak, ahol a résztvevők gyors és szakszerű válaszokat kaptak, az érdekképviselet kiadványain keresztül pedig a vállalkozásokat érintő tudnivalókról több mint 700 somogyi egység kapott tájékoztatást – olvasható a kormányhivatal tájékoztatójában, melyben jelezték: a vállalkozók továbbképzését szeptembertől Kaposváron folytatják a többi között munkaügyi, fogyasztóvédelmi, élelmiszer-biztonsági, élelmiszer-higiéniai, minőségügyi témakörökben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.