Véres délután Norvégiában

Derült égből villámcsapásként sújtott le a békés és gazdag Norvégiára tegnap délután a terrorista erőszak: először nagy erejű robbanás rázta meg a főváros központját a miniszterelnök hivatalánál, majd a kormányzó Munkáspárt ifjúsági táborában, Oslo közelében került sor fegyveres támadásra. Lapzártánkkor az első merénylet hét halottjáról és 15 sebesültjéről, a második incidensnek pedig legalább négy halottjáról lehetett tudni. A támadókról és indítékaikról a merényleteket követő órákban semmi konkrétum nem látott napvilágot, és egyetlen nemzetközi vagy helyi csoport vagy személy sem vállalta magára elkövetésüket.

Magyar Nemzet
2011. 07. 23. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbantás helyszínén több épület erősen megrongálódott, több helyen tűz keletkezett, a miniszterelnökségnek helyet adó irodaépület ablakainak nagyobb része betört. Jens Stoltenberg kormányfő azonban nem tartózkodott az irodájában, és nem sérült meg – közölték. Az is tény, hogy Norvégiában – amely tagja a NATO-nak, és részt vesz az afganisztáni és a líbiai hadműveletekben – a második világháború óta nem történt merénylet.

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.