Zenés esték a Kálvin-udvarban

Augusztus végéig csütörtök esténként zene szól a belvárosi Kálvin-udvarban: csütörtökön Farkas Zsolt és Várnagy Andrea négykezes zongorakoncertje hallható a Kultúrpezsgés – Ferencvárosi Nyár elnevezésű fesztivál keretében.

MNO
2011. 07. 31. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A videoklipek vizuálisan felpörgetett korszakában, a megváltozott kulturális környezetben a komolyzene hatásos közvetítésének is másképpen kell történnie. Egy zongora talán már kevés; szólistaként eltöltött éveink után éreztünk rá a négykezes zongorázás szépségeire és arra, hogy a kamarazenélés, különösen ha családon belül megvalósítható, mennyi színt és új befogadási lehetőséget nyújt a közönség számára – fogalmazott a zenész házaspár a koncert kapcsán az MTI-nek.

A fesztiválon augusztus 11-én a Tercina régizene együttes játszik reneszánsz és barokk muzsikát a Kálvin téri református templom kertjében. A trióban Vitárius Piroska barokk hegedűn, Kállay Katalin blockflötén, Győri István lanton és barokk gitáron játszik. Négy fiatal harsonaművész, Sütő András, Pálinkás Péter, Káip Róbert és Nagy Viktor Dániel alkotja a Corpus Quartetet, amelynek tagjai nemcsak kamarazenészként, hanem szólistaként is elismertek. Repertoárjukon a reneszánsz zenétől a kortárs zenéig sok minden megtalálható, otthonosan mozognak a komolyzene és a dzsessz világában is. A Corpus Quartet koncertje augusztus 18-án hallható a Kálvin-udvarban.

A nyári sorozatot a 2011-es Fringe Fesztiválon Ferencváros-díjjal jutalmazott Harmonia Garden, a fellépők között a legfiatalabb együttes zárja augusztus 25-én. A formációt 2006-ban alapították zeneművészeti egyetemet végzett fiatalok. Világhírű filmek betétdalait, magyar, francia, balkáni és orosz dallamokat, műveket szólaltatnak meg, amelyeket az autentikus csárdás, a bossa nova, a szving, a tangó és a django stílusával ötvözve dolgoznak fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.