Zsarolva szereztek meg egy céget + Videó

Zsarolókat fogtak el a rendőrök Budapesten, a két férfi a gyanú szerint egy céget szerzett meg fenyegetésekkel a sértettektől – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 28. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint néhány hónapja két nő jelentkezett a rendőrségen azzal, hogy két férfi megzsarolta őket. A gyanúsítottak azt mondták nekik, hogy adják át egyikük felerészben birtokolt cégének a tulajdonrészét, ha ez nem történik meg, akkor baj érheti őket és családtagjaikat. A sértett a fenyegetés hatására beleegyezett a tulajdonrész átruházásáról szóló szerződés aláírásába. A férfi a vállalkozás másik tulajdonrészét is hasonló fenyegetéssel szerezte meg a cég másik résztulajdonosától.

A közlemény szerint a fővárosban, illetve a Budapest közeli településen lezajlott megbeszélések alkalmával a férfit „erős testalkatú emberei” is elkísérték, akik a közelben tartózkodva adtak nyomatékot az elhangzott fenyegetéseknek. A BRFK nyomozói szerdán egy akció keretében fogták el Sz. Sándort és S. Lászlót Budapesten, az V., illetve a VII. kerületben. A rendőrség kezdeményezte a két férfi előzetes letartóztatását, s ellenük súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt folytatnak eljárást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.