600 ezren dolgoznak feketén

Óvatos becslések szerint Szerbiában mintegy 600 ezren vállalnak feketén munkát, az állam iránti kötelezettségek teljesítése nélkül. A munkaügyi felügyelőség adatai szerint a legtöbb feketén dolgozó az építőiparban van, az összes körülbelül 30 százaléka.

MNO
2011. 08. 07. 13:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körülbelül 15 százalékot foglalkoztatnak így a turizmusban és a vendéglátóiparban, 12 százalékot pedig a szolgáltatóiparban. Az év első felében 3228 feketén dolgozót vettek nyilvántartásba.

A munkaadók uniójában úgy vélik, a legnagyobb probléma az, hogy az állam 2003 óta egyetlen hatékony intézkedést sem foganatosított az ún. szürkegazdaság felszámolására.

Szerintük az állam hallgatólagosan megtűri a szürkegazdaságot, mert nincs gazdasági megoldása a legális úton történő fejlesztésekhez, főleg, ami Szerbia déli részét illeti. A pontos adatok azokról, akik dolgoznak, de sehol nincsenek bejelentve, a népszámlálás után kellene, hogy kiderüljenek.

(vajma.info)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.