Szilvásy és Galambos másképp emlékezett a történtekre + Videó

Egykori főnökével szembesítették Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját a kémügyben a katonai ügyészségen. Kérdésekre sem ő, sem Szilvásy György nem válaszolt. Mindkettőjüket kémkedéssel gyanúsítják.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801043" target="_blank"><strong>• Vajon miről fog beszélni az ügyészségen Galambos? + Képriport</strong></a>

MNO
2011. 08. 02. 13:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra kihallgatták Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját a Budapesti Katonai Ügyészségen. A kémkedéssel gyanúsított nyugalmazott tábornokot az ügyben szintén meggyanúsított Szilvásy György egykori titokminiszterrel is szembesítették.

A Hír TV helyszíni tudósítója elmondta, hogy egy évekkel ezelőtt történt eseménnyel kapcsolatban szembesítették Szilvásy Györgyöt és Galambos Lajost. A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatójának védője, Molnár Lajos azt mondta, hogy valami részletkérdés tekintetében nem ugyanúgy emlékezett védence és a volt titokminiszter, de az ügyvéd szerint ez az ellentmondás nem volt túl lényeges, és ezt sikerült is feloldani. Molnár Lajos azt nem árulta el, hogy Galambos Lajos tett-e terhelő vallomást Szilvásy Györgyre, és arról sem beszélt, hogy felmerült-e más gyanúsított neve. A védő a kihallgatás további tartalmáról sem árult el részleteket államtitokra hivatkozva – mondta el a televízió tudósítója.

A volt titokminiszter azt mondta, megtiltották, hogy bármit is mondjon, mert minden titkos, ami a szembesítésen elhangzott. Az NBH volt főigazgatója nem kívánt nyilatkozni. Továbbra is hallgat a Budapesti Katonai Ügyészség is. Galambos Lajos védője azt közölte, hogy hétfőn tudta meg, hogy a benyújtott szabadlábra helyezési indítványát az első fokon eljáró bíróság elutasította.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.