A beruházással száz munkahelyet teremtenek Debrecenben

Másfél millió eurós beruházással bővítik az amerikai RR Donnelley nyomdaipari üzemét a debreceni Határ úti Ipari Parkban; a szeptember közepére elkészülő beruházással száz új munkahelyet teremtenek – hangzott el a hétfői bokrétaünnepségen, miután az építők elérték az új csarnok legmagasabb pontját.

MNO
2011. 08. 08. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztés révén elkészülő 2100 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokba kerül a nyomdaipari vállalat raktárrészlege, a felszabaduló területre pedig új gyártótechnológiát telepít az RR Donnelley – jelentette be Colin Fletcher, a debreceni gyáregység igazgatója.

Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere hangsúlyozta: ma a munkahelyteremtés a legfontosabb a város gazdaságpolitikájában. E gazdasági törekvés kedvező visszaigazolása is, hogy számos, korábban a városba költözött cég bővíti telephelyét.

A polgármester jelentősnek nevezte, hogy az amerikai cég száz új munkahelyet teremt Debrecenben, s ezzel összesen mintegy négyszázan dolgoznak majd a nyomdaipari üzemben.

Herdon István, a beruházó s a Határ úti Ipari Parkot működtető XANGA cégcsoport igazgatója emlékeztetett rá, hogy a 40 hektáros park területe 2010-re megduplázódott, és további, mintegy egymilliárdos infrastruktúra-fejlesztéssel az év végére száz hektárra nő.

A kialakított ipari ingatlanokon a XANGA beruházásában megvalósított, kulcsrakész ipari üzemek és a betelepült vállalkozások az elmúlt években közvetlenül is sok száz, beszállítóikon keresztül pedig több ezer új munkahelyet teremtettek Debrecenben – tette hozzá az igazgató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.