A Madárfészekben rendezik a milánói derbit

Rendhagyó módon Kínában rendezik meg az olasz futball 2011/12-es idényének első tétmérkőzését, azaz a Szuperkupát. A bajnok AC Milan és a városi rivális Internazionale a pekingi Madárfészekben találkozik szombaton (magyar idő szerint 14 órakor).

MNO
2011. 08. 05. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korántsem meglepő, hogy a két európai sztárcsapat Ázsiában feszül egymásnak, ugyanis Kínában húsz év óta hatalmas sikerrel közvetítik a Serie A mérkőzéseit, ráadásul az olasz szövetségnek ez éves szinten 92 millió eurós bevételt is jelent. Az is biztos, hogy a következő három évben is Kínában rendezik az Olasz Szuperkupát, mivel a kínaiak 2014-ig megvették a jogokat.

Az összecsapást megelőző nyilvános edzéseken, illetve különböző promóciós eseményeken több ezren voltak kíváncsiak a sztárjátékosokra. „Fantasztikus látvány, hogy Pekingben rengeteg Milan- és Inter-mezbe bújt fiatalt látunk” – mondta Marco Brunelli, az olasz liga főigazgatója. A két csapatnál nem volt túl nagy mozgás a nyáron, az esélyek az egységesebb Milan mellett szólnak. Az Internél most mutatkozik be az új vezetőedző, Gian Piero Gasperini, aki a Genoa kispadjáról érkezett a milánói alakulathoz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.