Afgán határsértőket kaptak el Szabolcsban

Tizenegy afgán határsértőt és négy magyar embercsempészt fogtak el a rendőrök egy tiszaszentmártoni házban tartott razzia során múlt szombaton – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 08. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akcióosztály előzetes bűnügyi információk alapján ütött rajta a házban és annak pincéjében tartózkodó afgánokon, akiket a nyomozás jelenlegi állása szerint aznap csónakon hoztak át embercsempészek a Tisza ukrán–magyar határszakaszán – ismertette Fülöp Gergely. Tájékoztatása szerint a helyszínen elfogtak két magyar állampolgárt is, akiket azzal gyanúsítanak, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében segítették az illegális határátlépést. A feltételezett embercsempészek két további társát azonosították, ők még aznap feladták magukat a rendőrségen – tette hozzá a százados. Három embercsempészéssel gyanúsított férfit őrizetbe vettek, negyedik társuk szabadlábon védekezhet; az afgán állampolgárokat további döntésig idegenrendészeti őrizetbe helyezték.

Fülöp Gergely megjegyezte: a rendelkezésre álló információk arra utalnak, hogy az elfogott embercsempészek korábban is elkövettek hasonló bűncselekményeket. Az ügyben, illetve a további lehetséges gyanúsítottak után még nyomoznak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.