Aki kisebb mint 145 centiméter, ingyen mehet be az állatkertbe

Díjmentesen tekinthetik meg a 145 centiméter alatti testmagasságú érdeklődők a Fővárosi Állat- és Növénykertet hétfőn, kedden és szerdán abból az alkalomból, hogy az intézmény augusztus 9-én ünnepli 145. születésnapját. A csaknem ezer állat- és kétezer növényfaj mellett a többi között tűzzsonglőrökkel, gólyalábasokkal és artistákkal találkozhat a közönség.

MNO
2011. 08. 05. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az „Ünnepeljünk ezeren” elnevezésű programsorozat keretében minden egész és fél órában állatbemutatókkal, látványetetésekkel, testközelből megismerhető állatokkal várják a látogatókat. Kedden emellett korhű jelmezesek és egy szakállas hölgy is hozzájárul a megnyitás korának felidézéséhez – közölte a városligeti intézmény pénteken az MTI-vel.

A kert érdekességeivel, kulisszatitkaival és történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők kedden Ráday Mihály városvédő, valamint Lampert Rózsa, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezető felügyelőjének kalauzolásával, Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója pedig a Nagyszikla belsejében készülő Varázshegyet mutatja be.

Hétfőn és szerdán Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője segít a titkok és legendák megismerésében. A vezetéseken való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni az intézmény honlapján lehet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.