Ázsia a mélyben, az eurózóna válságától tartanak

Eséssel nyitottak hajnalban az ázsiai tőzsdék az Egyesült Államok hétvégi leminősítése után. A hongkongi index egyéves mélypontra csökkent. A befektetők az amerikai recessziótól és az eurózóna válságától tartanak. Elemzők szerint zuhanhat a BUX is, a forint pedig a héten újabb mélypontra kerülhet a svájci frankkal szemben.

MNO
2011. 08. 08. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejött az elemzők jóslata: folytatódik a lejtmenet a világpiacokon. Nyitás után estek az ázsiai tőzsdék az Egyesült Államok leminősítését követő első munkanapon. A főként az amerikai piacoktól függő ázsiai gazdaságok reagáltak elsőként a hírre. A hongkongi index egyéves mélypontra csökkent a nyitás után, hasonlóan kezdett a tajvani piac is. A japán, a dél-koreai, a szingapúri és az ausztrál tőzsdéken szintén két százalékpont körüli veszteséget könyveltek el. A Standard and Poor’s hitelminősítő a pénteki tőzsdezárás után rontotta le az Egyesült Államok adósbesorolását, és további leminősítést helyezett kilátásba.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.