Borzalmas: élelmiszert loptak és a tömegbe lőttek a katonák

Több ember meghalt pénteken a szomáliai főváros egyik menekülttáborában, ahol katonák civilek közé lőttek, miután mindkét csoport megpróbált széthordani egy éhezőknek szánt, frissen érkezett szállítmányt. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801669" target="_blank"><strong>• Clinton üzenetet küldött Afrika szarvára </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801568" target="_blank"><strong>• Majdnem 30 ezer 5 évnél fiatalabb gyerek halt éhen</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801512" target="_blank"><strong>• A bürokrácia útvesztőiben halnak éhen</strong></a>

MNO
2011. 08. 05. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A segélyküldeményt először a katonák kezdték fosztogatni, s amikor civilek is megpróbálkoztak ezzel, lőni kezdtek rájuk. Különböző források szerint hét és tíz között van a halálos áldozatok száma.
Szomáliát jelenleg 60 év óta a legkegyetlenebb szárazság sújtja, ami éhínséget okozott. Az ENSZ szerint már több tízezer ember meghalt és 640 ezer a súlyosan alultáplált szomáliai gyerekek száma.

Az emberek menekülnek az éhínség elől, csak a fővárosba, Mogadishuba 100 ezren özönlöttek annak reményében, hogy élelemhez jutnak.

A világszervezet Szomália öt körzetét nyilvánította éhínség sújtotta zónává. Az ország 7,5 millió lakosából az ENSZ szerint 3,2 milliónak van szüksége életmentő segítségre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.