Cigarettacsempészeket kaptak el a rendőrök

Öt ukrán cigarettacsempészt fogtak el a hétvégén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcse határában – közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 08. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fedor Rita, a térségi rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a magyar–ukrán határ közelében felállított mobil hőkamera múlt szombaton több ember gyanús mozgását észlelte, ezért a járőrök egy rendőrkutya segítségével átkutatták a területet, így bukkantak rá mintegy ötezer doboz csempészett cigarettára. A rendőrség az üggyel kapcsolatban öt, 19 és 23 év közötti ukrán férfit fogott el – közölte a szóvivő.

A lefoglalt cigarettát és az előállított embereket átadták az ügyben eljáró Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak. A főhadnagy tájékoztatása szerint szombaton bejelentés érkezett arról is, hogy Kölcsénél négy ember nagyméretű táskákkal igyekszik átkelni a zöldhatáron. A riasztott járőrök több mint 3500 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak a helyszínen. Az ügyben szintén a NAV folytat nyomozást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.