Ez nem a kempingek éve lesz

Az elmúlt 16 év legrosszabb szezonját zárhatják idén a hazai kempingek. Az alacsony vendégszámnak nem csak az esős időjárás az oka. Egyes kempingezők szerint a forgalom csökkenését az is okozhatja, hogy a vendéglátás színvonala sokat romlott a korábbi évekhez képest.

MNO
2011. 08. 07. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik Mosoni-Duna-parti kempingben ezen a hétvégén vannak a legtöbben. Az üzemeltető azt mondja, a nyár eleje óta feleannyi vendége volt, mint tavaly. Szirtl György, a rajkai Aranykárász Kemping vezetője arról is beszámolt, sokszor előfordult, hogy a személyzetnek nagyobb volt a létszáma, mint a vendégeknek.

A pihenőhelyre sokan kerékpározni vagy kenuzni érkeznek. A vendégek szerint ahhoz, hogy több látogató legyen, a Szigetköz marketingjén is javítani kellene. A rajkai kempingben egy vendégnek egy sátorhelyért 1500 forintot kell fizetnie, erre jön rá a 200 forintos idegenforgalmi adó. A lakóautó után fejenként 3500 forintot kell fizetni, faháznál 4000 forint a tarifa.

Termál-látogatás, lovaskocsikázás, vízitúrázás – csak néhány a programok körül, amelyekkel a kempingező helyek magukhoz próbálják csábítani a vendégeket. Az elmúlt években közel félmillió ember választotta a kempingezést. Idén, ha csak augusztusban nem lesz jobb idő, ez szám az egyharmadára eshet vissza.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.