Franciaország „kiolvasztotta” a százmilliókat, és utalja + Képek

Franciaország felszabadított 259 millió dollár – korábban befagyasztott – líbiai vagyont és átadja a líbiai kormányellenes lázadókat irányító Átmeneti Nemzeti Tanácsnak (ÁNT) humanitárius célokra – jelentette be hétfőn a párizsi külügyminisztérium.

MNO
2011. 08. 01. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manszúr Szeif an-Naszr, az ÁNT új párizsi nagykövete Alain Juppé francia külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után pedig azt hangoztatta, hogy a líbiai népet megillető vagyonról van szó, amelyből élelmiszert és gyógyszert vásárolnak majd. A külügyi tárca közleményében arról is beszámolt, hogy az ÁNT nagykövete hamarosan beköltözhet Líbia párizsi nagykövetségének épületébe.



A maradék négy gépet is visszavonták

Norvégia visszavonta hétfőn azt a még helyszínen lévő négy harci repülőgépét, amelyet a Földközi-tenger térségébe vezényelt a líbiai repülési tilalom betartatására és légicsapások végrehajtására. A kezdetben még hat F-16-os vadászbombázó összesen 583 bevetésben vett részt, és 569 bombát dobott le – közölte a vezérkar szóvivője.



A kormány június 10-én döntött úgy, hogy fokozatosan kivonja a Krétán állomásoztatott gépeket a NATO vezette hadműveletből, amelyben eredetileg nyolc tagállam vett részt. A norvégok távozása miatt Nagy-Britannia négy Tornado típusú vadászgéppel erősíti meg saját kontingensét. A NATO szerint a norvég harci repülők hiánya nem lesz hatással a hadműveletre. A vadászgépek jelenleg naponta több mint száz bevetést hajtanak végre.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.