Hat település lakóinak javul az életminősége

Több mint bruttó ötmilliárd forintos beruházással szennyvíztisztító telepet és 100 kilométernyi szennyvízvezeték-hálózatot építenek ki Heves megyében, a Káli kistérségben – jelentette be pénteken Aldebrőn az önkormányzati társulás vezetője.

MNO
2011. 08. 05. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztés nyomán 6 település – Aldebrő, Feldebrő, Kál, Kápolna, Kompolt és Tófalu – mintegy tízezer lakosának javul az életminősége – mondta Balázs Zoltán. A nettó 4,2 milliárd forint értékű beruházás megvalósításához 3,4 milliárd forint támogatást nyert a Nemzeti fejlesztési terv Környezet és energia operatív programjából az önkormányzati társulás – tette hozzá. Mint elmondta: a munkálatok várhatóan idén ősszel kezdődnek meg, és 2013 őszén vehetik használatba a helybeliek a szennyvízhálózatot.

A térségben mintegy négyezer ingatlant csatlakoztatnak a 70 kilométernyi főcsatornát és 30 kilométernyi leágazást magában foglaló rendszerhez. A lakók ingatlanonként 227 ezer forinttal járulnak hozzá a fejlesztéshez. A napi 900 köbméteres kapacitású víztisztító mű Kál határában épül meg – mondta Balázs. Arról is szólt, hogy reményeik szerint a beruházásnak munkahelyteremtő hatása lesz. A megvalósításába szeretnék bevonni a helyi vállalkozásokat is.

Herman István, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) úgy vélekedett, hogy a csatornázással egy új korszak kezdődik a települések életében. A példaértékű összefogás nyomán megvalósuló környezetvédelmi fejlesztés révén a kistérség immár meg fog felelni valamennyi infrastruktúrával kapcsolatos követelménynek. A közeli M3-as autópálya, a kál-kápolnai vasúti csomópont és a Budapest–Miskolc-vasúti fővonal egyaránt vonzerőt jelenthetnek a befektetők számára – mondta Herman István.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.