Íme Pristina követelései

Sajtóértesülés szerint tíz feltételhez kötötte a koszovói kormány annak a keretmegállapodásnak az elfogadását, amelyet a KFOR és a szerb kormány képviselői dolgoztak ki szerda este az észak-koszovói feszültségek rendezésére.

MNO
2011. 08. 05. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltételeket a Zeri című pristinai lap ismertette pénteken megjelent számában. Meg nem erősített információi szerint a két legfontosabb követelés az úttorlaszok eltávolítása Észak-Koszovóban, továbbá a jelenlegi helyzet fenntartása a KFOR ellenőrzése alatt álló két északi határátkelőnél.

A Beta belgrádi hírügynökség pristinai híre szerint Hashim Thaci miniszterelnök „a kormány csütörtöki ülésén kijelentette, hogy Erhard Bühler, a koszovói békefenntartók parancsnoka egyetértett Pristina követeléseivel”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.