Ismét feléledhet a csempegyártás

Éledőben a csempegyártás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hollóházán, a tervek szerint az egykori határőrség épületében indulna a kályhacsempeüzem – írta hétfői számában az Észak-Magyarország.

MNO
2011. 08. 01. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körülbelül kilenc évtizeddel ezelőtt szűnt meg a kályhacsempék gyártása Hollóházán. A közelmúltban Balogh József cserépkályhás mester megkereste az önkormányzatot, hogy szeretne egy csempegyártó üzemet indítani a településen.

Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere (független) a napilapnak elmondta, amellett, hogy évek óta próbálnak bérlőt találni az egykori határőrség épületére, az üzemindítással új munkahelyek is létrejönnek a településen, és az önkormányzat is bevételhez jut. Az ingatlant ugyanis évi félmillió forintért adnák bérbe. Mindez akkor valósulhat meg, ha az üzemeltető sikeresen pályázik a felújításra.

Az épület rekonstrukciója mellett komoly energetikai fejlesztés is megvalósulhatna. Az üzem kezdetben tíz embernek adhat munkát, de a létszám a későbbiekben bővíthető – olvasható a napilapban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.