Itt most tényleg a terroristák elleni küzdelem zajlik?

Szíriai katonák legalább 57 embert öltek meg vasárnap a Bassár el-Aszad elnök rendszere elleni lázadás letörését célzó műveletekben – közölte a helyi aktivisták egyik szervezete.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802002" target="_blank"><strong>• Nincs vége az erőszaknak, tankokkal támad a kormány</strong></a>

MNO
2011. 08. 07. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áldozatok közül 38-at a kelet-szíriai Deir-ez-Zórban ölték meg, 13-at pedig a Houla-síkságon, Homsz városától mintegy 30 kilométerre északra; a két helyszín ellen vasárnap hajnalban indított támadást a hadsereg – mondta el a Szíriai Forradalmi Koordinációs Szövetség (SRCU) egyik aktivistája Damaszkuszból a brit hírügynökségnek.

A szíriai elnök, akit Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szombaton a katonai erő tüntetők elleni alkalmazásának leállítására szólított fel, vasárnap azt hangoztatta, hogy az államnak kötelessége fellépni „a törvényen kívüli” erőkkel szemben, amelyek szerinte „terrorizálják a lakosságot”.

Aggódik az Arab Liga

Az Arab Liga „növekvő aggodalmát” fejezte ki vasárnap a szíriai fejlemények miatt, felszólítva a damaszkuszi vezetést, hogy haladéktalanul állítsa le a tüntetők elleni erőszakcselekményeket. A QNA katari hírügynökség jelentése szerint Nabil al-Arabi, a pánarab szervezet főtitkára nyilatkozatában súlyos csalódottságának adott hangot „az erőszak fokozódása és a hadsereg azon hadműveletei miatt, amelyek Hamában és Deir-ez-Zórban, valamint Szíria más térségeiben zajlanak”.

Helyi aktivisták szerint szíriai katonák legalább 57 embert öltek meg vasárnap a Bassár el-Aszad elnök rendszere elleni lázadás letörését célzó műveletekben. Az Arab Liga előtt nem sokkal XVI. Benedek pápa és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is az erőszak leállítására szólította fel Damaszkuszt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.