Jól hajráztak a Vörös Ördögök

<p>Kétgólos hátrányból nyerte meg az angol Szuperkupát a Manchester United, kikapott a nyitófordulóban a közel százmillió euróból megerősített Paris SG, győzelemmel kezdte a szezont a címvédő Dortmund – az európai labdarúgó-topligák hétvégi összefoglalójában többek között erről is olvashat.</p>

Pintér Patrick
2011. 08. 08. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia, Szuperkupa-döntő

Bár a szünetben Lescott és Dzeko góljaival már 2-0-ra vezetett a Manchester City a londoni Wembley-stadionban megrendezett Szuperkupa-fináléban, a második félidő elején és végén sziporkázó Manchester United végül Nani duplájával és Smalling találatával megnyerte a trófeát.

Manchester United–Manchester City 3-2 (Nani 2, Smalling, ill. Lescott, Dzeko)


Franciaország, Ligue 1, 1. forduló

A bajnoki címvédő Lille csupán döntetlent ért el a Nancy otthonában, pedig a piros-kékek vezettek, de Beria öngólja miatt meg kellett elégedniük az egy ponttal. A Marseille is csupán egy pontot gyűjtött a nyitófordulóban, a Sochaux ellen hátrányból egyenlített a kikötővárosi együttes a válogatott támadó, Rémy góljával. A Bordeaux és a Paris SG még ennél is rosszabbul járt, s hazai vereséggel kezdte a szezont. A Lyon volt az egyetlen nagyágyú, amely győzni tudott, a Nice vendégeként 3-1-re.

Az újonccsapatok közül a Dijón nagy hazai vereségbe szaladt bele, az Evian TG kétgólos előnyt pazarolt el a Brest ellen, míg az Ajaccio az előző évadban is jól rajtoló Toulouse-tól kapott ki saját otthonában.

Eredmények:
Ajaccio–Toulouse 0-2 (Devaux, Machado)
Brest–Evian TG 2-2 (Grougi, Lesoimier, ill. Sorlin, M’Madi)
Caen–Valenciennes 1-0 (Proment)
Marseille–Sochaux 2-2 (L. González, Rémy, ill. Martin, Nogueira)
Montpellier–Auxerre 3-1 (Belhanda, Dernis, Giroud, ill. Traoré)
Nancy–Lille 1-1 (Beria – öngól, ill. Debuchy)
Nice–Lyon 1-3 (Mounier, ill. López, Gomis, Gonalons)
Paris SG–Lorient 0-1 (Quercia)
Dijón–Rennes 1-5 (Jovial, ill. Montano, Feret, Boukari, Mangane, Tettey)
Bordeaux–Saint-Étienne 1-2 (Jussié, ill. Ciani – öngól, Aubameyang)

Németország, Bundesliga I, 1. forduló

Jól kezdte a szezont a legutóbbi aranyérmes Dortmund gárdája, Jörgen Klopp együttese könnyed játékkal győzte le hazai pályán a Hamburgot. Nagy riválisainak tekintett Leverkusen-Bayern duó ellenben kikapott, a gyógyszergyáriak a Stieber Zoltánt 71. percen át foglalkoztató Mainz vendégeként szenvedtek 2-0-s vereséget, a bajorok pedig hazai pályán voltak kénytelenek fejet hajtani az előző szezonban csak az osztályozók sikeres megvívása után bennmaradt Mönchengladbach előtt.

Hajnal Tamás 78 percet töltött a pályán a Schalkét 3-0-val hazaküldő Stuttgartban. A hétközi kupabúcsú után lesajnált Werder Bremen is nyert a Kaiserslautern ellen, miként a Wolfsburg is győzött Kölnben, éppen a volt kölni, Patrick Helmes vezetésével. A két újonc közül csupán az Augsburg szerzett pontot rögtön a nyitófordulóban, a Hertha kikapott a Nürnbergtől.

Eredmények:
Dortmund–Hamburg 3-1 (Grosskreutz 2, Götze, ill. Tesche)
Stuttgart–Schalke 3-0 (Cacau, Harnik, Okazaki)
Werder Bremen–Kaiserslautern 2-0 (Rosenberg 2)
Hannover–Hoffenheim 2-1 (Schlaudraff, Abdellaoue – 11-esből, ill. Salihovic – 11-esből)
Köln–Wolfsburg 0-3 (Helmes 2, Schäfer)
Augsburg–Freiburg 2-2 (Mölders 2, ill. Cissé, Makiadi)
Hertha BSC–Nürnberg 0-1 (Pekhart)
Mainz–Leverkusen 2-0 (Allagui, Toprak – öngól)
Bayern München–Mönchengladbach 0-1 (De Camargo)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.