Kényszerleszállás Jakabszálláson

Levegőbe emelkedés közben megsérült egy vitorlázórepülő pénteken a déli órákban Jakabszálláson – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 05. 13:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint az eset háromnegyed egy után néhány perccel történt, amikor a vitorlázórepülőt a földről csörlő és két vontatókötél segítségével fel akarták húzni a levegőbe.

A művelet közben az egyik kötél elszakadt, és beleakadt a repülő farkába. A veszélyhelyzetet észlelve a földi személyzet a vitorlázógépet a csörlővel még összekötő másik kötelet is elvágta. A repülőt vezető 18 éves lány a farokrészén és a szárnyán is károsodott géppel sérülés nélkül földet ért Jakabszállás külterületén.

Az eset körülményeit jelenleg a Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság egyaránt vizsgálja a helyszínen. A szakértők a szemle és a begyűjtött adatok ismeretében döntenek arról, indítanak-e eljárást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.