Két hét termése: pofon vágták, bántalmazták a parkolóőröket

Két héten belül háromszor bántalmazták súlyosan a Parking Kft. parkolóőreit Budapesten – közölte a társaságot felügyelő Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 05. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatásuk szerint a múlt héten, július 26-án az Erzsébet körút elején egy pótbírság megfizetésére kötelezett járműtulajdonos és ismerőse vágta pofon, majd ütötte meg többször a parkolóellenőrt, aki ennek következtében agyrázkódást szenvedett.

Augusztus 4-én, csütörtökön, ugyancsak az Erzsébet körúton szintén ketten támadtak az intézkedő ellenőrre: letépték a nyakláncát, kiütötték a kezéből a több százezer forintos PDA-készüléket, valamint tönkretették a mobiltelefonja fülhallgatós egységét és megtaposták a szemüvegét.

A harmadik eset pénteken történt az Andrássy úton, ahol egy házaspár bántalmazott egy parkolóőrt. Látlelet felvétele után a Parking Kft. mindhárom alkalommal rendőrségi feljelentést tett.

A közlekedési központ közleményében felháborítónak és sajnálatosnak nevezte, hogy egyre gyakoribb a parkolóellenőröket érintő verbális agresszió és megaláztatás. „Július végén azonban elértünk arra a szintre, amikor már tettleg is bántalmazták a munkájukat végzőket” – tette hozzá. Leszögezte: az ellenőrök megfélemlítése és kiváltképp a megtámadása ellen a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a Parking Kft. minden eszközzel a leghatározottabban fel fog lépni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.