Kína még bízik az eurózónában

Kína meg van győződve arról, hogy Európa kezelni tudja adósságválságát, Peking további európai államkötvényeket akar vásárolni – jelentette ki a kínai külügyminiszter lengyelországi látogatásán.

MNO
2011. 08. 05. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kína mindig is bízott az eurózónában és az euróban, így a jövőben is mindkettőt támogatja – hangsúlyozta Jang Csie-cse pénteki varsói sajtóértekezletén. Mint mondta, nagy figyelemmel kísérik az európai adósságválság fejleményeit, és támogatják az EU, valamint a Nemzetközi Valutaalap intézkedéseit a helyzet stabilizálására.

– Bízunk benne, hogy Európa túljut jelenlegi nehézségein és meg tudja óvni tartós gazdasági növekedését – jelentette ki a lengyel sajtó kérdéseire válaszolva. Kína a világ legnagyobb devizatartalékaival nemcsak az Egyesült Államok első számú hitelezője, de az euróövezeti adósságválság kezdete óta intenzíven vásárol európai államkötvényeket is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.