Körmendy Zsuzsanna: A kenyér íze

MNO
2011. 08. 22. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körmendy Zsuzsanna: Színei voltak az idei augusztus 20-nak, mindenekelőtt azért, mert a magyar kultúra és a történelmi hagyományok talán soha akkora teret nem kaptak, soha annyira élővé nem váltak, mint most. Ebben bizonyosan része volt annak is, hogy a határainkon túli magyarok talán soha annyira nem váltak, nem válhattak alkotó részeivé ennek az állami ünnepnek, mint ma. Persze a legtöbb nézőt idén is a tűzijáték vonzotta, és a természet ezúttal kegyes volt: nem küldött vihart, nem sodort veszélybe senkit. Idén már második éve az ünnepi szónokokat nem védték mesterlövészek. Nem kellett senkinek a szobájába zárkózni, egyformán félve a rendbontóktól és a rendőröktől: visszakaptuk ünnepeinket.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 22.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.