Leszúrták a legtöbb áldozatot

Pakisztánban kiképzett vallási szélsőségesek állnak a Kasgár (Kashgar) városban a hét végén elkövetett erőszakos akciók mögött – állítja hétfői közleményében a városi kormányzat.

MNO
2011. 08. 01. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás első eredményei szerint a robbantások elkövetői a Kelet-Turkesztáni Iszlám Mozgalom (ETIM) nevű terrorista csoport szervezésében tanulták meg a robbanószerkezetek és más fegyverek készítését, mielőtt azzal a feladattal érkeztek az északnyugat-kínai Hszincsiangba, hogy terrorista akciókat hajtsanak végre – áll a közleményben.

A hét végi erőszakcselekményekben összesen 14 polgári személy halt meg, többségüket leszúrták a tettesek. Negyven felett van a sebesültek száma. Négy támadót a rendőrség lelőtt, egyet a járókelők meglincseltek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.