Megfenyegették az amerikaiakat

Minden, 2011 után Irakban maradó külföldi erőt megszállónak tekint, akivel katonai eszközökkel kell szembeszállni – hangoztatta vasárnap Moktada asz-Szadr iraki síita radikális vezető.

MNO
2011. 08. 07. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijelentése válasz a bagdadi kormány kezdeményezésére, hogy az amerikai hadsereg év végi kivonulását követően maradjanak amerikai katonai kiképzők országban. Az iraki vezető politikai erők szerdán egyeztek bele abba, hogy Bagdad tárgyalásokat kezdjen az Egyesült Államokkal a kérdésről.

A szadrista frakció, amelynek 40 képviselője van a törvényhozásban, ellenezte az indítványt. Moktada asz-Szadr azzal fenyegetőzött, hogy újraszervezi magánhadseregét, a Mahdi Hadseregét, ha az amerikai csapatok nem távoznak az év végével Irakból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.