Meghalt az al-Kaida 32 feltételezett tagja

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat 32 feltételezett tagja meghalt vagy megsebesült a jemeni kormányhadseregnek a lázadók rejtekhelyei ellen indított légicsapásaiban – közölték hétfőn tisztségviselők.

MNO
2011. 08. 01. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hadsereg vasárnap mért légicsapásokat az Abján tartomány székhelye, Zindzsibár környékén lévő búvóhelyekre. Egy biztonsági tisztségviselő elmondta, hogy a támadásban legalább 15 feltételezett terrorista életét vesztette, köztük a hálózat egyik helyi vezetője, Nadir Saddadi. Zindzsibár két hónapja az al-Kaidával kapcsolatban álló iszlám fegyveresek kezén van.

A légierő megsemmisített egy harckocsit, egy csapatszállító járművet és egy ágyút is, amelyet a lázadók korábban a kormányerőktől zsákmányoltak. Jemeni tisztségviselők múlt szombaton arról számoltak be, hogy negyvenketten meghaltak és több tucatnyian megsebesültek az arab országban a hadsereg, iszlamista fegyveresek és törzsi harcosok közötti összecsapásokban.

A Saria Hívei nevű csoport (a saria egyházi jogot jelent az iszlámban) több száz fegyverese május 29-én ellenőrzése alá vonta Zindzsibárt, amelynek megfélemlített lakosai elmenekültek a városból. A Saria Hívei a gyanú szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal állnak kapcsolatban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.