Megtalálták a végleges megoldást?

Mintegy 113 millió forintos összköltséggel, közel 85 százalékos európai uniós támogatással csapadékvíz-elvezető rendszer épült a Vas megyei Répcelakon. A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében megvalósult beruházást pénteken adták át.

MNO
2011. 08. 05. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A település központját családi házas övezetek veszik körül, így jellegét tekintve kisvárosias, illetve kertvárosias lakóterületnek minősül, miközben nagyobbik hányada „falusias”. A beruházás célja ezért az volt, hogy a hóolvadásból, esőből és feltörő talajvízből keletkező elöntéssel veszélyeztetett területeken megoldást találjanak a vízelvezetésre – közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség. A csapadékvíz-elvezető rendszer megépítésével már nincs szükség a kárelhárítási munkákra, az utak és a burkolt felületek állagának romlása lelassult, így végleges megoldást találtak a Csánigi, az Aradi és a Hunyadi utcák csapadékvíz-elvezetésére.

A közel háromezer lakosú településen a csapadékvíz elvezetése korábban csak részben volt megoldott, ami a kapubejárók átereszeinek szűk keresztmetszete miatt a csapadékvíz gyors elvezetését még inkább akadályozta. Ezért is volt időszerű a vízelvező rendszer korszerűsítése, megépítése.

Az Új Széchenyi-terv lehetőségei 2011. január közepétől nyíltak meg a pályázatok iránt érdeklődők előtt. A jövőben rövidebb átfutási idővel, jelentős támogatást kaphatnak azok a pályázatok, amelyek a sikeres gazdasági működés általános feltételeinek javítására fókuszálnak – olvasható a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.