Megtört a gépipar lendülete

Júniusban megtorpant a német gépipar lendülete – az elmúlt hónapok két számjegyű növekedése után mindössze egy százalékkal nőttek a megrendelések, ez derül ki a német gép- és berendezésgyártók szövetségének (VDMA) hétfőn közölt adataiból. A szervezet elemzői szerint az európai adósságválság aláásta a vállalatok bizalmát és óvatossá tette a cégeket.

MNO
2011. 08. 01. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az exportra termelő vállalatok változatlanul jó helyzetben vannak, mert a megrendelések tíz százalékkal nőttek, miközben a belföldi megrendelések 14 százalékkal csökkentek. Eközben a feldolgozóipar egésze is gyengébb adatokat mutat: a beszerzési menedzserindex júliusban 52 pontra esett az előző havi 54,6 pontról, ami 21 havi mélypont az ágazat történetében. Tavaly egész évben 36 százalékkal nőttek a német gépipari megrendelések az egy évvel korábbihoz képest.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.