Mindenkit a majmok hoztak lázba

A majmok bolygója: Lázadás című sci-fi csábította a hétvégén a legtöbb észak-amerikai nézőt a mozikba.

MNO
2011. 08. 08. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rupert Wayatt filmjére 54 millió dollárért (tízmilliárd forintért) keltek el a jegyek, ezzel a produkció első lett az észak-amerikai kasszasikerlistán. Mint elemzők megjegyezték: a bevétel meghaladta a várakozásokat, de jócskán elmaradt Tim Burton tíz éve bemutatott, A majmok bolygója című filmje premierjének 68,5 millió dolláros eredményétől.

A toplista második helyezettje a Hupikék törpikék című családi animáció lett 21 millió dolláros (négymilliárd forintos) jegyeladással. Az Egyesült Államokban és Kanadában második hete játszott Cowboyok és űrlények 15,7 millió dollárral (3 milliárd forinttal) került a harmadik helyre. Az Olivia Wilde, Ryan Reynolds és Jason Bateman szereposztással pénteken debütált vígjáték, a Testcsere 13,5 millióval (2,6 milliárd forinttal) a negyedik, az Amerika kapitány: Az első bosszúálló pedig 13 milliós (2,5 milliárd forintos) jegyeladással az ötödik lett a bevételi listán.

A majmok bolygója: Lázadás című sci-fi akciót augusztus 18-tól láthatják a magyar nézők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.