Nagyon pórul járt a román gazdálkodó

Hetvenkét tonna kukorica árát, 8640 eurót – több mint 2,3 millió forintot – csalt ki egy román gazdálkodótól három pitvarosi lakos. A bűncselekményben két, magát rendőrnek kiadó férfi is közreműködött, őket még keresik a hatóságok – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

MNO
2011. 08. 05. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó minőségű kukoricát megvételre ajánló férfiak Nagylakon találkoztak a későbbi sértettel, egy romániai gazdálkodóval. Megegyeztek a részletekben, és a férfitól átvettek háromezer euró előleget – mondta Tuczakov Szilvána.

Azt ígérték, három kamionnal leszállítják a megrendelt árut, de később újabb háromezer eurót követeltek arra hivatkozva, hogy különben nem indítják el a teherautókat. Amikor ezt az összeget is megkapták, a sértettet Hódmezővásárhelyre hozták, ott azt mondták neki, hogy kérik a maradék pénzt is, mert nem bíznak benne.

Miután a román gazdálkodó kifizette a teljes vételárat, visszaindultak Nagylakra, útközben azonban két, magát rendőrnek kiadó férfi megállította az autót, és igazoltatták az utasokat. Az egyik elkövetőt, akinél a teljes vételár volt, az álrendőrök arra hivatkozva, hogy körözés alatt áll, elvitték – közölte az őrnagy.

A sértett pánikba esett, hiszen a másik két elkövető közölte vele, hogy így biztosan nem lesz üzlet. A sértett később értesítette a valódi rendőröket, azonosították az elkövetőket, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.