Neville esélytelennek tartja Angliát

Gary Neville, a Manchester United korábbi védője úgy véli, az angol labdarúgó-válogatottnak még legalább tíz évig nincs esélye arra, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el jelentős tornákon.

MNO
2011. 08. 22. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mi labdarúgó-kultúránk hagyományosan az erőfutballistákra épít, így pedig nem tudunk versenyben lenni még legalább tíz évig – idézte a volt játékos Red (Vörös) című önéletrajzi írását részletekben közlő Mail on Sunday. – Attól tartok, még rengeteget kell fejlődnünk, de jó irányban haladunk” – véli Neville, aki az előző szezonban vonult vissza, több mint 600 mérkőzéssel a háta mögött.

A jobb oldali védő 1995-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban, öt szövetségi kapitány keze alatt játszott, véleménye szerint azonban ez csak „időpocsékolás volt”, a válogatottbeli szereplést pedig egy „hosszú hullámvasúthoz” hasonlította. „Sajnálom a mostaniakat is, akiknek masszív elvárásoknak kell megfelelniük, miközben bár jók, néha nagyon jók, azért annyira mégsem, hogy tornákat tudjanak nyerni” – fogalmazott Neville.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.