Nincs sor Röszkénél

Mindkét irányban folyamatos a forgalom hétfő reggel a röszkei határátkelőnél, ahol a hétvégén a várakozási idő időnként több órára nyúlt – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

MNO
2011. 08. 01. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton és vasárnap összesen 75 ezren lépték át itt a magyar–szerb országhatárt csaknem húszezer járművel. Szombaton a kilépőoldali forgalom volt rendkívül erős mintegy 22 ezer átlépővel, míg vasárnap csaknem 25 ezren léptek be Magyarországra Röszkénél – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A torlódás a Nyugat-Európában dolgozó, a szabadságuk idejére hazatérő, illetve a vakáció végeztével visszainduló vendégmunkások miatt alakult ki, s a forgalom erősödéséhez a Forma–1-re érkezők is hozzájárultak – közölte a százados.

A következő hétvégén mindkét irányban ismét torlódások várhatók, ezért a szóvivő azt tanácsolta az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, és szükség esetén vegyék igénybe a tompai és a tiszaszigeti átkelőt; ez utóbbi naponta 8 és 18 óra között van nyitva magyar és szerb állampolgárok számára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.