Őrizetbe vették az ittas gázolót

Őrizetbe vett a rendőrség egy 41 éves férfit, aki autójával ittasan elgázolt két 17 éves fiút a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kázsmárk és Léh község között vasárnap éjjel; az egyik fiatal a helyszínen meghalt – mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.

MNO
2011. 08. 08. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gaskó Bertalan közölte: halált okozó, ittas vagy bódult állapotban történt járművezetés bűntette miatt indítottak eljárást a 41 éves rásonysápberencsi férfi ellen. Hozzátette: a gázoló az említett útszakaszon az általa vezetett személygépkocsival Léh irányába tartott, de nem az út- és a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a járműve sebességét. Az út jobb oldalán elütötte a két 17 éves fiatalt, akik ott gyalogoltak. A baleset következtében az egyik fiú a helyszínen meghalt, a másik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vizsgálat során a jármű vezetőjénél az alkoholszonda elszíneződött; a férfit őrizetbe vették.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.