Ötéves felkészülési időszak után vezetik be az új rendszert

Reális célkitűzésnek nevezte a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, hogy a jövőben csak nyelvvizsga birtokában jelentkezhetnek főiskolára vagy egyetemre a diákok. Dux László a hírTV Kontraszt című műsorában elmondta: az új rendszert öt év alatt vezetnék be.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/799592" target="_blank"><strong>• Senki sem jelentkezhet majd a felsőoktatásba nyelvvizsga nélkül</strong></a>

MNO
2011. 08. 01. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez egy reális terv, azonban meg kell hagyni a szükséges 4-5-6 éves felkészülési időtávot az olyan fiataloknak, akik még el sem kezdték a középiskolai tanulmányukat, párhuzamosan a nyelvoktatás stratégiájának megerősítésével. Jelenleg a felvételizők 53 százaléka rendelkezik nyelvvizsgával” – jelentette ki a Kontrasztban Dux László felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.