Özönlenek a magyarok az Adriára

A magyar turisták száma nőtt a legnagyobb mértékben júliusban Horvátországban – közölte honlapján a horvát turisztikai minisztérium.

MNO
2011. 08. 07. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Damir Bajs miniszter az újabb rekordokat döntő júliusi idegenforgalmi adatokról szombaton a Zárához közeli Starigradban számolt be. Tájékoztatása szerint minden fő piacról növekedett a vendégek száma, de a legnagyobb mértékben a magyaroké. A magyarországi turisták száma 13,5 százalékkal, az általuk eltöltött vendégéjszakáké pedig 12 százalékkal emelkedett, az osztrákok 10,6, a szlovének 5 százalékkal voltak többen a múlt évihez képest. Tavaly júliusban 103 ezer magyar vendég 611 ezer éjszakát töltött Horvátországban.

A horvát Adrián, illetve Zágrábban az előző év hasonló időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt júliusban a turisták száma, az összesen 3 millió vendég közül 2,7 millió volt külföldi. A vendégéjszakák száma 3 százalékkal 19,8 millióra emelkedett. Az év első hét hónapját tekintve 8 százalékkal bővült a horvát turizmus, így a tavalyinál csaknem félmillióval több, összesen 6,2 millió vendég látogatott az országba. A legtöbben, 1,7 millióan ezúttal is az Isztriai-félszigetre utaztak. Jelentős, 10 százalékot meghaladó növekedést regisztráltak Split-Dalmát és Lika-Zengg (Licko-Senjska) megyében, valamint Zágrábban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.