Perzselő forróság: 50 fok fölött már dolgozni sem mehetnek

Hőhullám kíséretében köszöntött be a muzulmán böjti hónap, a ramadán Irakban: az 50 Celsius-fok feletti hőmérsékletre tekintettel a Bagdadban és az ország déli részén dolgozó közszolgák rendkívüli szabadnapot kaptak hétfőn.

MNO
2011. 08. 01. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli meleg miatt az Irak középső részén fekvő Dijála kormányzóságban sem kellett munkába menniük az állami alkalmazottaknak – közölte az iraki parlament képviselője. A közel-keleti országot már egy hete hőhullám sújtja, keddre és szerdára még magasabbra kúszhat a hőmérő higanyszála. Némi lehűlésre leghamarabb szerdától lehet számítani Irakban. A rendkívüli meleggel az állami áramszolgáltató sem tud lépést tartani, a rendszer újra és újra összeomlik, a hűtők és a légkondicionáló berendezések ezért sokszor csak saját használatú áramgenerátorral tudnak működni. Irak déli részén a tavalyi áramkimaradások miatt erőszakba torkolló tüntetések törtek ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.