Senki sem volt részeg, de sokan „beletapostak”

A gyorshajtás volt a leggyakoribb szabálysértés az autóbuszok kétnapos, egész országra kiterjedő ellenőrzése során – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-hez eljuttatott értékelésében.

MNO
2011. 08. 05. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, több mint 1200 rendőr csaknem 1700 – köztük mintegy 460 külföldi – autóbuszt ellenőrzött múlt csütörtökön és pénteken egy európai (TISPOL) közlekedésbiztonsági akcióban. A legtöbb szabálysértés sebességtúllépésből adódott, 44 gyorshajtót igazoltattak a rendőrök. Az ittas járművezetés gyanúja egy esetben sem merült fel. A vezetési és pihenőidő szabályait 17 buszvezető szegte meg.

A járművek okmányait húsz esetben nem találták rendben, míg kilenc járműnél technikai hiányosságokat fedeztek fel a rendőrök. Biztonsági övvel, illetve gyermekbiztonsági rendszerrel kapcsolatos szabályszegést négy esetben tapasztaltak, további kilenc esetben egyéb szabálysértést követtek el. Az autóbusszal elkövetett szabályszegéseknél 28 esetben az elkövető külföldi volt – írta az ORFK.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.