Szeptember 5-ig felfüggesztették a sztrájkot a taxisok

Felfüggesztették közel húsz napja tartó sztrájkjukat pénteken a görög taxisok – jelentette a görög állami tv. Szakszervezetük azt közölte, hogy szeptember 5-ig felfüggesztik a munkabeszüntetést, közben folytatják a tárgyalásokat, azt remélve, hogy az eddiginél kedvezőbb javaslatot kapnak a közlekedési minisztériumtól.<br /><br /> <a href="http://www.mno.hu/portal/800794" target="_blank"><strong>• Eltorlaszolták az autópályát, folytatódik a tüntetés</strong></a>

MNO
2011. 08. 05. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 19 napos sztrájkkal – amely jelentős fennakadásokat okozott az idegenforgalomban – a taxisok a kormány liberalizálási terve ellen tiltakoztak. A kormány egyes üzleti szektorok működését megnyitná: ez azzal járna, hogy nem korlátoznák a kiadható taxisengedélyek számát, és kiváltási díjukat is jelentősen csökkentenék; az eddigi 150 ezer euróról mintegy 3 ezer euróra.

A licencet még drágán megvásárló taxisok attól tartanak, hogy az intézkedés nyomán tömegesen jelennek meg új versenytársak a piacon, kiszorítva a régieket. A taxisok eddig nyugdíjba vonulásuk előtt maguk adták el engedélyüket az új sofőröknek, az engedélyekért akár 200 ezer eurót is adtak. Athénban az eddigi rendszerben mintegy 14 ezer, egész Görögországban 30 ezer taxis működhetett. Ezek száma az új intézkedéssel jelentősen nőhet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.