Szeptemberig előzetesben marad az Újpest tulajdonosa

A Budakörnyéki Bíróság 30 napra, szeptember 5-ig előzetes letartóztatásba helyezte a milliárdos csalással gyanúsított Tolnai Sándort, az Újpest FC tulajdonosát és két társát.

MNO
2011. 08. 05. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kende Katalin, a Pest Megyei Bíróság szóvivője az MTI-nek pénteken megerősítette az origo.hu-n megjelent hírt. A szóvivő T. Sándorként említette a gyanúsítottat. Tájékoztatása szerint az előzetes letartóztatás elrendelésének okaként a bíróság figyelembe vette, hogy a gyanúsítottak szabadlábon maradása az esetleges szökés, elrejtőzés veszélyével járna, jelenlétük pedig feltétlenül szükséges az eljárás lebonyolításához. A kényszerintézkedés elrendelésének másik indoka, hogy a gyanúsítottak befolyásolhatják vagy megfélemlíthetik a tanúkat, esetleg tárgyi bizonyítékokat (például okiratokat) semmisíthetnek vagy hamisíthatnak meg, vagy elrejthetik azokat, így akadályozva az eljárást – mondta Kende Katalin.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek kedden elmondta: Tolnai Sándort és két társát egy bank jelentette fel egy szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok miatt. A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint 2 milliárd 284 millió 126 ezer 673 forint, melyet az ügyészség már zárolt is. Miután az egyik gyanúsított Pest megyei illetőségű közjegyző, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség jár el az ügyben. Két gyanúsítottat kedden vettek őrizetbe a nyomozó ügyészek. Ez a két gyanúsított a meghallgatásakor érdemi védekezést terjesztett elő és tagadta bűnösségét – tette hozzá Kállai Gábor.

Az ügyészségi szóvivő az MTI kérdésére kiemelte, a nyomozás eddigi adatait tekintve semmi nem utal arra, hogy a gyanúsításban szereplő cselekményeknek bármi közük lenne a sportklubhoz. Tolnai Sándor részletes, mindenre kiterjedő vallomást tett, de nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.