Szombaton megrendezik a Balaton-átúszást

Megrendezik szombaton a Balaton-átúszást – tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

MNO
2011. 08. 05. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezőbizottság a legfrissebb meteorológiai információk alapján, a Balatoni Vízirendészet egyetértésével pénteken délben döntött úgy, hogy megtartja a nagy érdeklődéssel várt eseményt. A Balaton várható vízhőmérséklete reggel 22–23 Celsius-fok lesz, ez emelkedik majd tovább napközben. A 29. Balaton-átúszáson a táv továbbra is 5200 méter lesz Révfülöp és Balatonboglár között. Jelentkezni – a hagyományokhoz híven – szombaton 7 órától 13 óra 30 percig lehet a révfülöpi futballpályán, az első rajt a tervek szerint 8 órakor lesz.

Az idei Balaton-átúszás eredeti időpontja június 30. volt, de a versenyt többször is el kellett halasztani a rossz időjárás miatt. Tavalyelőtt egy híján 9300-an teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti távot, egy éve viszont a rossz idő miatt nem tudták megtartani a rendezvényt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.